Neurologjia

Nevralgjia oksipitale mund të duket si migrenë por në fakt nuk është

Nëse barnat që po merrni për migrenë nuk janë duke funksionuar, dhimbjet tuaja të shpeshta të kokës mund të mos jenë për shkak të migrenës.Nevralgjia oksipitale ose dhimbja prapa në fund të kokës, një dhimbje ku janë përfshirë nervat oksipitalë mund të ngatërrohet me migrenën sepse simptomat janë ...
Lexo më shumë...

7 shkaqe kryesore të dhimbjes së kokës

Kur fillon dhimbja e kokës duam ta ndalojmë menjëherë. Dhimbja mund të sjellë pasoja edhe në mungesat në punë apo të ndikojë në cilësinë e jetës në përgjithësi. Pavarësisht nëse jeni të prirur për migrenë, dhimbje koke tensive ose dhimbje koke të tipit cluster, mund të reduktoni frekuencën e tyre ...
Lexo më shumë...

Shkaku i fshehur i dhimbjes kronike: Pse truri ndonjëherë nuk e lëshon dhimbjen?

Për vite me radhë dhimbja nga artriti të ka munduar. Pastaj, iu nënshtruat kirurgjisë së shumë pritur për zëvendësimin e gjurit dhe ja, përsëri dhimbja vazhdon.Në këto raste duhet fajësuar truri. Truri ynë mësohet me ekspozimin e zgjatur ndaj dhimbjes dhe përshtatet me të. Është njësoj si të ...
Lexo më shumë...

Pse keni dhimbje koke vetëm në njërën anë?

Shumë njerëz kanë dhimbje koke vetëm në njërën anë anën të saj. Dhimbja mund të shoqërohet edhe nga simptoma të tjera si lodhje, nauze dhe probleme me shikimin.Cilat janë shkaqet?Dhimbja e njërës anë të kokës mund të shkaktohet nga:Probleme neurologjike:Neuralgjia oksipitale – ndodh kur nervat ...
Lexo më shumë...

Si mund të diagnostikohet migrena?

Ka më shumë se 100 shkaqe për dhimbjen e kokës dhe më e studiuara e më e rëndësishmja prej tyre është migrena. Migrena është më e zakonshme të gratë dhe ka një komponent të fortë gjenetik. Migreina është një crregullim kompleks i karakterizuar prej episodeve të përsëritura të dhimbjes së kokës, ...
Lexo më shumë...

Tags

AlzheimerAlzheimierataket epileptikeataku i migrenesCerebelumcovid 19Covid 19 albaniacovid 19 shqipericovid 19 vaccineCOVID-19demencaDemenca e trupave LeviDemtimet e kokesDhimba e kokes e tipit ClusterDhimbja centraledhimbja e kokesdhimbja e kokes dhe e syveDhimbja e kokes e tipit clusterdhimbja e kokes gjate menstruacionevedhimbja e kokes nga stresiDhimbja e kokes tensiveDhimbja e mesitDhimbja e nje ane te kokesDhimbja e qafesDhimbja e shpinesDhimbja e shpines ne njeren anedhimbja e syve dhe e kokesDhimbja kronikeDhimbja neuropatikeDhimbja perreth syritDhimbja tensive e kokesDhimbje e qafesDhimbje mesiDhimbje nervoreDhimbje neuropatikedhimbje shpineDhimbjet e kokesdhimbjet e mesitDhimbjet kronikediagnostikimi i migrenesDiagnostikimi i sklerozes multipleDridhja e duarveEEGepilepsiaFibromialgjiaGoditjet ne kokeGoditjet ne truhemorragjia cerebraleHumbja e kujteseshumbje e kujtesesishemia cerebraleKeqkuptime mbi epilepsineKeshilla mbi fibromialgjinekolesteroli i lartekolesteroli i uletMemoriamigrenaMpirje e duarveMpirje e kembeveMpirje te kembeve dhe duarveMungesa e vitaminaveNeuropatiaNevralgjia okspitalenxitesit e migrenesParaliza e Bell-itParaliza facialeparandalimi i migrenesParkinsoniPijet energjikePozicioni i gjumit dhe dhimbja e mesitRadikulopatia cervikalesemundja alzheimerSemundja e Alzheimersemundja e parkinsonitsemunja e AlzheimerSensitizimi centralshenjat e covid 19Shkaqet e dhimbjes se kokesSimptomat e migrenesSimptomat e ParkinsonitSimptomat e Sklerozes MultiplesklerozaSkleroza MultipleStrokeStroku hemorragjikStroku ishemikTrajtimi i dhimbjeve te mesittrajtimi i migrenesTrajtimi i ParkinsonitTrajtimi i sklerozes multipleTraumat e kokesTremoritrigliceridet e lartatrigliceridet e uletatrjaitmi i migrenesTruri i vogelVitaminat dhe suplementet